pühapäev, juuni 09, 2013

rapprochement

Remember the woeful tale of the border treaty with Russia? FM Paet flew out to Moscow in '05, came back waving the magic paper to fix the line between the two lands, told newspapers it was a "done deal," but then pesky parliamentarians added a preamble that made reference to another law that referenced the 1920 treaty that established Estonian statehood. Then Putin got wind of it in the Kremlin and he had FM Lavrov bring him the treaty on a platter so that he could retract Russia's signature, using liquid paper I presume (that was before he crumpled it, stomped on it, blew his nose on it, judo chopped it, and threw it in the fireplace). Now the signing of the new treaty is set to occur again (this time, they say, in Tallinn in July), and it seems like there will be no troubling preambles, and Putin can keep his trusty bottle of liquid paper in his desk's top drawer. Lavrov, meantime, can fly in and ride past the inspiring supermarkets that line the road from the airport to the city center and look out on the glorious Hanseatic skyline from the precipice of the Foreign Ministry on Iceland Square and feel deep and bone-aching sorrow for not getting to be the FM of such an awesome country.

8 kommentaari:

nurturing ütles ...

I like your short burst format, Justin! I gather that thanks (or blame) go to e.e. cummings?

LPR ütles ...

Blgspc bcoming incrsngly tweetrzd.

LPR ütles ...

Such an awsome country ...

Following are random commentaries from the estonian internet ... to witness this "greatness".

Seto Miis 08.06.2013 17:10
See oli nüüd küll tore lugemine.
Mina olen alati mõelnud, et noorte ülesanne on anda endast kõik selleks, et nende lastel ei oleks põhjust ära minna. Kui nüüd vanad küsivad, miks lapsed lähevad, siis keegi on jätnud midagi tegemata ja see keegi ei ole mitte nende lahkuvate noorte hulgast.
Kui Sutrop tahaks näha põhjuseid laiemalt, siis ei räägiks ta mitte lahkuvaist noortest, vaid neid noori suunata püüdvate vanurite tõe defitsiidist. Reformierakond etendab juba mitmendat suve näidendit "meie oleme kõige ausamad", kuid mitte miski ei liigu paremuse poole. Noored võivad vanade arvates Eestit paremaks ehitada, aga vaid siis, kui vanad võimu ja vale juurde edasi jäävad. Aga me ei ela ju enam suletud ühiskonnas. Igaüks, kel silmad näevad, see näeb ja see hääletab oma jalgadega. Kuhu siis minnakse - eks ikka sinna, kus lapsi lihtsam kasvatada. Vähesed lähevad Venemaale või Iraani või Põhja-Koreasse, eelkõige minnakse ikka Soomesse, sest seal on olemas hoolimise kultuur.
Kui vanad ei taha, et noored läheks, siis tehke ometi midagi, et noortel oleks kergem jääda!
Aga lõpuks üks vana hea luuletus, mis paraku endiselt veel kehtib siin:
Mutid istusid oma augus. Muti poeg küsis isa käest:
"Isa, mis see kollane seal üleval on?"
"See seal on päike, tõuseb hommikul, valgustab maad ja loojub õhtul."
"Aga mis on see sinine seal üleval?"
"See on taevas, lähemalt vaadates paistab sinine, see kerge õhk kaugemal on juba tume kosmos."
"Aga mis see roheline seal üleval on?"
"See on rohi. Peale selle kasvsvad maa peal lilled, puhub tuul, õhus lendavad linnud ja laulavad."
"Aga isa, miks elame meie siin all, pimedas?"
"Sellepärast poeg, et see siin on meie kodumaa.".

LPR ütles ...

Nemo Civis 08.06.2013 17:33
Minnakse sest kodumaa on inimesed reetnud, minnakse sest tõusikud tahavad siin rikkusega laiutada ning pyyavad vältida seda liigselt kuhjumast kätesse, kes selle eest töötavad, minnakse sest poliitikud ja kõrgem ametnikkond on rahva võimu usurpeerinud ning demokraatia asendanud plutokraatiaga.

Mind ennast ärritab kõige rohkem ametnikkonna loodud pseudoaristokraatia alates Ärmast ja lõpetades igasugu ersatstempliryytlite isehakanud arvamusliidrite ja ropult ylemakstud poliitiliste riigi-omavalitsusametikohtadega.

Mind ärritab ametnike arrogants tahenärimine ja inimlikkuse puudus. Näiteks Sutrop Urmase ülbe ja ilkuv vastus kirjas ja meedias inimesele kui too tahtis oma pojale panna muinaseesti nime. Niiet Margit Sutrop kui tahad teada mõnd põhjust miks inimesed soovivad lahkuda siis vaata enda korvale kui järgmine kord pralletad Ärma kunni õukonnas Estonias. Vaata tähelepanelikult seda tähtsat herr ametnikku et mitte öelda siga inimesenahas.

Tema on yks põhjus miks ma kavatsen oma lastele öelda. Minge ja ärge tagasi vaadake. See kodumaa on meid reetnud leidkem endale uus.

Nemo Civis 09.06.2013 15:43
Massilise ymberasumisega 1862 aastal avaldas eesti rahvas protesti poolpärisorjusliku balti erikorra vastu. Ka nyydne massiline ymberasumine on suures osas protest. S siinlaiutava tõusikluse kõrgema ametnikkonna ja parteide rahvast teisesordi inimesteks liigitava elustiili vastu.

Alatskivi mõisnikul olnud odava tööjõu kaotamisest nii syda täis et polnud osanud esimese hooga muud teha kui käsutanud oma toapoisi äraminejate jälgedesse sylitama. See aga saand talumeeste kaest selle teo eest peksa.

LPR ütles ...

Valdis Tulnukas 08.06.2013 18:36
Hea Margit! Need, kes siit lähevad, ei ole kõik ainult raha peal väljas ja oportunistid. See on kummaliselt levinud stereotüüp, et lahkuvad ainult kas need, kes on omakasu peal väljas või siis saamatud, kellele küllap väljamaal ikka mingi tööots leitakse, kasvõi koristajana. Ja jäetakse tähelepanuta, et Soomes elab koristaja paremini kui meil oskustööline.

Ma ei saa rääkida kõikide eest, aga räägin oma sõpruskonnast. Neist on Eestisse jäänud vaid väike osa. Kes elab Inglismaal, kes Soomes, kes Rootsis, USA-s, Austraalias ja kes Hispaanias (ja saab ka seal vaatamata tohutule tööpuudusele kenasti hakkama). Kõik nad on üritanud mingi aeg seda meie oma riiki arendada, paar tükki on isegi kohalike omavalitsuste valimistel valituks osutunud ja vähemalt kolm sõpra on olnud tööandjateks. Paraku on nad kõik leidnud oma õnne Eestist väljas, ja ma ei räägi seda ülekantud tähenduses, vaid tõepoolest, ma saan nendega kokku ja nad on õnnelikumad, rahulikumad, tolerantsemad ja varakamad kui enne.

Ma ise kolin septembris Kanadasse, töökoht (kujuures ligi 200 töötajaga ettevõtte juhtkonnas) on olemas, praegu käib enamik asjaajamisi läbi e-maili, telefoni ja Skype. Ettevõtte poolt on auto ja soliidne korter. Olen töötanud kahes Eesti nö tippettevõttes, töökultuur ja suhtumine inimestesse on aga uue tööga võrrelds nagu öö ja päev. Kas ma olen midagi teinud, et see paremaks muutuks? Jah, olen. Ma juhtisin 7 aastat MTÜ-d, mis tegeles noortega ja õpetas neid tulevasteks ärimeesteks ja vastutustundlikeks juhtideks. Olen kirjutanud kümneid kolumne, tõsi, mitte ajakirjanduses, vaid siselistides. Algatanud kümneid arutelusid erinevatel olulistel teemadel. Istunud parteikontorites ja kohalikes omavalitsustes ettepanekutega teha asi paremaks. Teate, mis on enamasti reaktsiooniks? "Aga mida meie sellest võidame?" Mõnikord rohkem, mõnikord vähem varjatult. Ühiskonna hüve ei huvita neid tüüpe karvavõrdki, tähtis on iseenda ja partei heaolu.

Ära, Margit, enam ütle, et me pole midagi teinud Eesti heaks! Ma olen oma makstud maksudega ilmselt tasunud riigile summa, mille eest saavad 10 pensionäri tulevikus 20 aastat pinsil olla. :D Eesti ei ole hoopis meie heaks midagi teinud. Ma ei räägi maast ja inimestest - neid ma armastan kuni elan! Ma räägin riigist.

Margus Kiis 10.06.2013 00:06
Sutrop on väga eluvõõras nagu alati. Minu kogemus ütleb, et Eestis pole õieti kedagi vaja, peale kindla väikese seltskonna. Ülejäänud on üleliigsed, tülikad, keda aktiivselt tõrjutakse. Sageli jääb mulje, et vaja on umbes tuhatkonda inimest, ülejäänud võiksid heaga jalga lasta.

LPR ütles ...

Here's another one ...

http://www.tarbija24.ee/1273732/tervise-arengu-instituut-peatas-kampaania-kumm-on-seks

I mean ... really?

LOL


LOL


Only in Estonia!

It takes a certain kind of "pea ehitus" to come up with something like that in the first place ....


Living there must be like practicing alternative lifestyle.

LOL

Am I unfair?

Marko ütles ...

Yep, LOL. I personally thought that this campaign wasn't too bad, maybe the execution but the idea was right. But apparently now, in Estonia, we have a far right NGO, who, by just opening their mouths can stop a campaign, aimed at the spread of STI's and STD's. And that in the country with highest HIV levels in the developed world! Congrats, Mr Helme, not!

LPR ütles ...

I cannot imagine seeing that poster in Washington or Denver stating "Your penis is hanging to the left, but I like it anyway. Don't worry."

Maybe it would be cool? Parents would have to explain this to their kindergartners who are starting to read and understand words ...

LOL

Ah, Estonia, Estonia.